Wie zijn wij

Even voorstellen

Wij zijn Ger en Marjolein Busser, getrouwd sinds 1974. Onze zonen Job, Paco en Luc hebben de leeftijd dat ze hun eigen weg gaan. Van 1980 t/m 1988 hebben we in Frankrijk gewoond, we hebben daar 6 jaar een eigen bakkerij gerund.
Terug in Nederland ging Ger werken in de geestelijke gezondheidszorg bij Mediant, een psychiatrisch ziekenhuis in Enschede. Zodoende kwamen we terecht in het prachtige Twente waar we ons al snel thuis voelden.
Ger heeft de opleiding tot psychiatrisch verpleegkundige en de HBO opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening gevolgd. De laatste jaren was hij staffunctionaris bij de RIBW Hengelo, een instelling voor begeleid wonen.
Marjolein heeft in het onderwijs gewerkt: kleuter- speciaal- en Montessorionderwijs. Tevens heeft ze yoga-les aan kinderen gegeven en heeft nu nog een Kundalini yogagroep voor volwassenen.
We zijn gestart met onze zorgboerderij om de mensen uit de doelgroep de mogelijkheid te bieden tot rust te komen. Het buitenleven, in regen en zonneschijn, werkt rustgevend en genezend. Tijdens ons werk zien we regelmatig dat kinderen en volwassenen vastlopen in de hectiek van het dagelijkse leven. Dat er te weinig naar de kwaliteiten gekeken wordt, teveel naar de kwantiteit. Het vertrouwen is een beetje zoek. Er moet gepresteerd worden, anders tel je niet meer mee…. wij gaan voor positieve impulsen!! Met elkaar werken we aan het zelfvertrouwen, maken plezier met elkaar en laten een ieder in zijn eigen waarde. Je mag zijn wie je bent, ieder mens is uniek.
Aandacht voor de ander (en jezelf) vinden we belangrijk. Vandaar dat wij hebben gekozen voor een kleinschalige opzet van onze boerderij. Zo benaderen we zoveel mogelijk een gezinssituatie.

Onze visie

Respectvol omgaan met elkaar, de dieren en de natuur. Waardering voor een ander, én voor jezelf!

Onze missie

Wij vinden het belangrijk dat je je thuis voelt. Door middel van een vast dagritme bieden we rust en structuur. We gaan uit van het unieke van ieder mens.

BIG-registratie:

Ger is als verpleegkundige ingeschreven in het BIG-register.

BIG-registratie:
Naam: G.A. Busser
Beroep: Verpleegkundige
BIG-nummer: 19000346630Hidden
Klik op de kaart om een route te plannen vanaf het geselecteerde punt of plan vanaf adres: