Wat bieden wij

Voor de kinderen:
Een rustige en veilige omgeving staan voorop. Veel natuur, kleinvee en de uitstraling van een gezinssituatie. Van hieruit kan uw kind zich naar eigen vermogen vermaken en ontwikkelen. Wij staan hem/haar bij in het zoeken hier naar. Uw kind zal zich op de boerderij uitstekend vermaken met de diverse mogelijkheden. We noemen hier de dieren verzorgen, skelteren, samen een hut bouwen, voetballen, of gewoon lekker een boekje lezen of samen andere dingen bedenken. Uw kind staat voorop en wij begeleiden uw kind graag in de mogelijkheden die hij/zij heeft of juist bij het leren ontdekken hiervan.

Algemeen:
Wij bieden zorg op maat, d.w.z. dat we per kind kijken welke vorm het meest geschikt is. Wat past bij hem/haar, en in welke groep komt hij/zij het beste tot zijn recht. Het besluit tot plaatsing op onze boerderij wordt genomen na een intake gesprek met ouders en kind, zorgverleners en eventueel andere betrokkenen. In overleg met u stellen wij een zorgplan op.

Wij bieden zorg in de vorm van:
• Weekend-opvang: Tussen 09.00 uur tot 17.00 uur is uw kind van harte welkom.

• Logeeropvang. Dit kan een vast weekend in de maand zijn. Beginnend op vrijdagavond 19.00 uur of zaterdagmorgen vanaf 09.00 uur tot met zondagmiddag 17.00 uur. Maar ook is het mogelijk om in de vakantie enkele opeenvolgende dagen te komen. Grenzend aan de dagbestedingsruimte zijn de vier logeerkamers op de begane grond. Wij slapen op de 1e verdieping boven deze kamers zodat we direct aanwezig zijn indien nodig.

Zowel bij dagopvang en logeeropvang is de begeleiding vooral gericht op de sociaal emotionele vaardigheden. Dit komt onder ander naar voren bij;
• Het samen verzorgen van de dieren
• Het samen werken in de (eigen) moestuintjes
• Het buiten (samen) spelen op de speelweide/toestellen/skelters etc.
• Binnen spelen met o.a. Lego, bordspellen, Kapla, knutselen
• Koken en bakken, jam maken van eigen fruit
• Er zijn boeken, op afspraak computer of televisieHidden
Klik op de kaart om een route te plannen vanaf het geselecteerde punt of plan vanaf adres: