Voor wie

Kinderen met een stoornis uit het autistisch spectrum. Deze kinderen  ondervinden vaak moeilijkheden met de structuur van hun omgeving. Zij begrijpen met moeite de regels wat vaak ontaardt in het niet kunnen samenspelen met anderen. Gevolg is dat deze kinderen geen vaardigheden ontwikkelen wat betreft het buitenspelen, fantasie en omgang met leeftijdgenootjes of dieren. In een veilige omgeving, met een duidelijke structuur, gezonde buitenlucht en mogelijkheden komen deze kinderen tot ontwikkeling van de zo benodigde vaardigheden.

Leerlingen uit het speciaal onderwijs. Dit kan vanuit een vraag van school, als dagbesteding. Het kan ook als vraag vanuit de ouders, als opvang gerealiseerd middels verwijzing door de betreffende gemeente.

Jeugdigen/jeugdzorg. Via huisarts en wijkteams kan een vraag komen om te plaatsen. Als indicatie kan het zijn dat een kind even een plek nodig heeft om tot rust te komen, vanwege problemen thuis of op school.

Kinderen met een licht lichamelijke handicap. Na zorgvuldig overleg is het mogelijk om ook deze kinderen een plaats te bieden.

De opvang/begeleiding vindt plaats in de weekenden en de schoolvakanties.Hidden
Klik op de kaart om een route te plannen vanaf het geselecteerde punt of plan vanaf adres: